Traditionele Thaise klei vuurpot klein

14.95

Ongeglazuurde Thaise klei vuurpot voor het bereiden van hartige gerechten. Perfect voor hete Thaise soepen zoals Tom Yum, Tom Kha en andere heldere soepen maar ook geschikt voor currygerechten. Het koken in natuurlijke klei creëert een meer authentieke landelijke Thaise sfeer.

Materiaal: handgemaakt van natuurlijke klei.
Afmetingen pot ca. 8 x 16 x 16  cm (breedte inclusief handgrepen) / 11.5 x 11.5 cm (binnenkant pot)
Afmetingen oven: ca. 13 x 13 x 8 cm

 

Op voorraad

Categories:, SKU: 3030

Beschrijving

Breng de authentieke Thaise keuken naar jouw huis met dit handgemaakte ongeglazuurde aardewerken Hot Pot.

Dit compacte eenpersoons setje is ideaal voor het bereiden en serveren van klassieke Thaise gerechten zoals Tom Yum, Tom Kha maar ook andere stoof- en suddergerechten.

Dankzij het natuurlijke aardewerk behoudt het de warmte uitsteken en zorgt het voor een gelijkmatige garing van jouw ingrediënten.

Het stoofpotje bestaat uit een ronde kleipot met deksel en een bijpassend oventje waardoor je het eenvoudig kunt verwarmen met houtskool, waxinelichtje of vloeibare brandpasta.

Dit maakt het niet alleen functioneel voor de keuken maar ook een sfeervolle toevoeging aan de eettafel. Of je nu een liefhebber bent van de Thaise keuken of op zoek bent naar een unieke manier om je gerechten te bereiden. Dit Thaise klei vuurpotje brengt de authentieke Aziatische kookervaring naar jouw huis.

Materiaal: handgemaakt van natuurlijke klei.
Afmetingen pot ca. 8 x 16 x 16  cm (breedte inclusief handgrepen) / 11.5 x 11.5 cm (binnenkant pot)
Afmetingen oven: ca. 13 x 13 x 8 cm

Gebruikershandleiding:

  • Ongeglazuurd terracotta (zoals de meeste klei-vuurpotjes): 15–30 min in koud water laten volzuigen vóór de eerste keer gebruik. Dat helpt tegen barsten en geeft een gelijkmatiger hitte.
  • Daarna is 5–10 min kort weken óf de pot van binnen nat maken vaak genoeg.
  • Week 15-30 minuten, dep droog
  • Vul met water (of rijstwater – kookwater van rijst) en zacht laten pruttelen 20-30 minuten (met het deksel half open)
  • laten afkoelen op een houten/kurken onderzetter. Niet met koud water schrikken.
  • Schoonspoelen en helemaal laten drogen

Veilig stoken met gelbrandstof (Sterno)

  • Altijd op een stabiele, hittebestendige ondergrond en met goede ventilatie
  • Begin met lage vlam; laat de pot rustig op temperatuur komen
  • Nooit leeg op het vuur, altijd wat vocht in de pot
  • Warm gerecht of warme bouillon in de lauwe pot gieten; geen ijskoude ingrediënten in een hete pot
  • Doof de brander met het dekseltje. Niet uitblazen.

Extra informatie

Materiaal

Klei

Kleur

Rood

Diameter vuurpot

16 cm

EAN

6013924871803

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Traditionele Thaise klei vuurpot klein” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *