Decoratie uit Thailand

Decoratie uit Thailand

Decoratie uit Thailand, de interesse is groot. De Thaise stijl spreekt heel veel mensen aan. Waar komt dit vandaan? En hoe is de decoratieve stijl die zo aantrekkelijk is tot stand gekomen? Van alle landen op de wereld springt dit Aziatische land eruit. Niet de omringende landen zoals Laos, Myanmar (Birma), Vietnam, Cambodja of Maleisië. Thailand is het land waar decoratie van nature zijn oorsprong vindt. Het wordt zelfs in één adem met elkaar genoemd, want als je aan Thailand denkt dan denk je als snel aan historie, geneeskunde, bouwkunde en godsdienst. Deze combinatie creëert een bakermat voor decoratieve kunst met een verhaal.

De geschiedenis

Thailand heeft een zeer rijke historie die teruggaat tot zelfs 3600 jaar voor Christus! Er zijn archeologische opgravingen gedaan, waarbij onder meer resten zijn gevonden die aangeven dat er met bronzen werktuigen rijst werd verbouwd.

Het land werd officieel in de 13e eeuw gesticht. Volgens de traditie wierpen Thaise leiders hun Khmer overheersers omver in Sukhothai in 1238 en vestigden daar het Thaise koninkrijk. Sukhothai overheerste korte tijd een gebied dat ruwweg overeenkomt met dat van het moderne Thailand onder koning Ramkhamhaeng, maar na zijn dood raakte het rijk in verval. In 1365 werd het onderdeel van het koninkrijk Ayutthaya, dat centraal en zuidelijk Thailand beheerste tot in de 18e eeuw. (bron: Wkikpedia).

In 1782 werd de huidige hoofdstad officieel benoemd: Bangkok. Tot 1932 echter heette het land Siam. Opmerkelijk is dat het land als enige niet in handen viel van Europese landen, dit in tegenstelling tot alle andere landen in de regio. Dit kwam voort uit de diplomatieke betrekkingen die de koningen in die tijd onderhielden met Europa.

Ondanks de onrustige periodes die het land heeft moeten doorstaan, is er aan de hand van de rijke historie een prachtige eigen identiteit ontstaan. Daar ligt de basis voor de decoratieve kunst in dit prachtige land.

De invloed van Boeddha

Het Boeddhisme speelt een grote rol in de geschiedenis, kunst en decoratieve creaties uit het land. Siddhartha Gautama Boeddha was een spiritueel leider waarop deze leer is gebaseerd. Hij leefde in de oudheid (450 tot 370 jaar voor Christus) in Nepal en India. In de tegenwoordige tijd wordt Boeddha wereldwijd geëerd in de vorm van Boeddha-beelden die van groot (bij bouwwerken) tot klein (op de vensterbank).

In Thailand wordt veel aandacht besteed aan decoratie. Dat zie je terug in het straatbeeld, maar zeker ook in gebouwen en woningen. De bevolking vindt godsdienst en spiritualiteit erg belangrijk en laat dat graag zien in de vorm van decoratie. Deze enorme behoefte onder de eigen bevolking leidt tot prachtige decoratieve objecten, die niet alleen populair zijn onder de eigen bevolking, maar steeds meer ook wereldwijd.

Thailand vakantieland

Thailand is bovendien een prachtig vakantieland en dat heeft er mede toe bijgedragen dat de Thaise decoratie een succes werd. Vakantiegangers ontdekten de prachtige handwerkkunst en zo werden steeds meer aankopen meegenomen naar huis.

In de tegenwoordige tijd zijn in vele huizen decoratieve objecten te vinden. Boeddha-beelden, wierrook, Sawadee beelden, geestenhuizen, kussens, meubelstukken en vele andere relikwieën.

 

Thaise decoratie kopen

Decoratie uit Thailand is in vele vormen verkrijgbaar. De Sfeerbrenger heeft een selectie gemaakt van de mooiste kunstartikelen en decoratieve interieurstukken. Daarbij is onderscheid gemaakt in de volgende thema’s:

Koken en tafelen met stijlvol servies uit Thailand

Wil je Thaise decoratieve kunst presenteren tijdens het diner of bij een feestelijke activiteit? De Sfeerbrenger biedt onder meer een breed assortiment aan visborden, servies en presenteerschalen. Het porselein en glaswerk, veelal handgemaakt en/of handbewerkt is uitermate geschikt voor het prachtig en stijlvol presenteren van gerechten, zowel thuis als in de horeca. Veel restaurant en eetcafé’s maken daarom gebruik van ons serviesgoed, vanwege de prachtige stijl en de hoge kwaliteit.

Naar de webshop: servies uit Thailand

Gezondheid: Thaise geneeskunde

In Thailand is kunst nauw verbonden met gezondheid. Alternatieve geneeswijzen zijn aan de orde van de dag in deze regio en veel van deze methodieken werken erg goed of zijn ondersteunend aan behandelingen. De Sfeerbrenger levert onder meer warmtekussens, troostzakken, pittenzakken, geurzakjes, geurstempels, en etherische olie.

Naar de webshop: Gezondheidsartikelen uit Thailand

Spiritueel: Boeddha

Kunst met een spirituele achtergrond is heel passend voor Thailand. Decoratie heeft een prominente rol in het dagelijkse leven van de Thaise bevolking. Beelden, houtsnijwerk en andere opvallende kunststukken bieden een prachtige invulling van het interieurdesign van woning, restaurant en kantoor. Denk hierbij aan Boeddhabeelden, Sawadee beelden, thaise bellen, Geestenhuizen, etc.

Naar de webshop: Spirituele artikelen uit Thailand

Woonaccessoires: interieur uit Thailand

Ben je op zoek naar decoratieve kunst of woonaccessoires uit Thailand om je huis mee op te fleuren? Het mooie van decoratie uit Thailand is dat het een prachtige toevoeging is in elke woning, ongeacht de stijl die je hebt gekozen. Van modern tot klassiek, de woonaccessoires verrijken elke (woon)kamer. Door gebruik te maken van uitgebalanceerde kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en steen is het altijd een mooie toevoeging aan het interieur. In het assortiment van De Sfeerbrenger vind je een vast aanbod, aangevuld met trendy accessoires die persoonlijk zijn geselecteerd en handgemaakt in Thailand, direct van de bron dus. Denk hierbij aan grote meubelstukken als een (bijzet)tafel, kapstok, spiegel, wanddecoratie en ook veel kleinere decoratiestukken zoals tafelschalen, sierpotten, beelden, vazen, lichtbronnen en een grote variëteit aan kleine kunst.

Naar de webshop: woonaccessoires en interieur artikelen uit Thailand

Thaise kussens

Zeer populair en daarom veel gevraagd zijn Thaise kussens, voor decoratief gebruik in het interieur en ook vaak om gezondheidsredenen. Denk hierbij aan yogakussens of meditatiekussens die met de hand zijn gemaakt in Thailand. In een land waar gezondheid en spiritualiteit al eeuwenlang hoogtij vieren vind je het kussen dat je perfect helpt met het werken aan je gezondheid of innerlijke ontspanning zoals yoga of mediteren. In het assortiment vind je verder vloerkussens, zitkussens, hulpkussens, Moon Kwan driehoekskussens, rolmatrassen en poefen.

Naar de webshop: Thaise kussens