Servies restaurant

Servies restaurant

Servies in het restaurant is essentieel. Het is het materiaal dat dagelijks veelvuldig wordt gebruikt. Op de borden worden de mooie gerechten van de menukaart gepresenteerd. Bovendien heeft het servies een zware taak en op de proef gesteld.

Servies in de horeca

Het servies in de horeca wordt dag in dag uit op de proef gesteld. Het wordt opgestapeld, bij het opdienen en serveren moet het porselein tikjes en klappen kunnen weerstaan. Eenmaal op tafel gaan scherpe messen over het bord en prikken vorken in het mooie servies. Na het afruimen gaat het servies in de hete vaatwasser. En dat meerdere keren per avond. Daarom is het belangrijk om servies van hoge kwaliteit te hebben. Sterk porselein dat bovendien kleurvast is.

Maak het verschil

De presentatie van een gerecht, daarmee kun je echt het verschil maken. Waarom dan kiezen voor eenvoudige, witte borden, kopjes en schalen? Om de passie, toewijding en mooie smaken optimaal tot zijn recht te laten komen, is mooi servies een echte smaakmaker. De Aziatische keuken staat bekend om de prachtige, natuurlijke smaken. In het verre Oosten worden gerechten op kleurrijke borden gepresenteerd. Dat wordt op prijs gesteld, daar wordt van genoten. Stijlvolle, smaakvolle, kleurrijke maaltijden worden in vele keukens ter wereld bereid. Met de prachtige series van De Sfeerbrenger maak je het verschil.

Verdeling in porties

Steeds meer restaurants kijken naar de presentatiestijl van het verre Oosten. Daar worden geen volle borden opgeschept en voorgeschoteld. Gerechten worden opgesplitst in kleine porties en opgediend in bijvoorbeeld verschillende schaaltjes. Een leuk alternatief is een bord dat bestaat uit meerdere vakken/schaaltjes.

Een andere leuke manier om gerechten op te dienen is in aardewerken stoofpotjes. Het gerecht blijft afgedekt en daardoor stabiel op temperatuur. Ook is het extra leuk om het gerecht aan tafel te presenteren door de deksel te openen en hiermee het gerecht te onthullen.

Ook uniek zijn visborden. Speciaal voor zeevruchten en vissoorten is het prachtig om een kleurrijk visbord te kiezen. Zeker omdat deze gerechten vaak van nature minder kleur van zichzelf hebben (visgerechten zijn vaak wit), is een kleurrijk en mooi gevormd bord een perfecte keuze.

Naast aardewerk en porselein wordt in de horeca ook steeds vaker hout gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het populaire kaasplankje of borrelplank. Toch wordt hout ook steeds vaker gebruikt voor kleine snacks, tapas, brood, groente, bijgerechten en koude hapjes.

Variatie in het servies

Ben je op zoek naar nieuw servies voor je horecagelegenheid, restaurant, bar/café of hotel? Kies voor sfeer met het prachtige horeca servies assortiment van De Sfeerbrenger. Met de verschillende stijlen realiseer je variatie in het servies en dat brengt gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de gasten.