Geestenhuis Thailand

geestenhuis-thailand-kopen

Een geestenhuis in Thailand is een begrip. Je vindt de huisjes in alle soorten en maten en letterlijk op elke hoek van de straat. Geestenhuisjes zie je vooral vaak bij de ingang van een gebouw. Zowel bij openbare gelegenheden als horeca gelegenheden, op markten en bij winkels of publieke gebouwen. Bovendien is het zeer gebruikelijk bij Thaise families om ook een geestenhuis in de eigen woning te hebben.

Geestenhuisjes, naar het Engels vertaald spirithouses, dragen bij aan het verering en het aanbidden van geesten. Het is een eeuwenoude traditie van de religie animisme. Animisme is afkomstig uit het Latijn. Anima betekent letterlijk vertaald ‘geest’ of ‘ziel’. Dit is een filosofisch, religieus of spiritueel concept waarbij zielen of geesten niet bestaan in mensen en dieren en ook in planten, stenen of natuurlijke fenomenen zoals donder en geografische objecten zoals bergen en rivieren kunnen voortbestaan.

Spirithouse, de geesten positief stemmen

Een geestenhuis is een fysieke schuilplaats voor rondwarende geesten. De eigenaar van het huis of gebouw waar het spirithouse wordt geplaatst maakt dit zo aantrekkelijk mogelijk, want men gelooft dat dit nodig is om geesten positief te stemmen. Geesten eisen van de levenden dat zij respect tonen en wanneer dit niet gebeurt kan dit rampzalige gevolgen hebben. Goede zorg brengt geluk.

Daarom zien spirithouses er altijd indrukwekkend, aantrekkelijk en stijlvol uit. Ze zijn er in alle soorten en maten en kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals hout of steen. Meestal beschikken de huisjes over een mooi balkon, waarop objecten geplaatst kunnen worden zoals wierook, bloemen en kaarsjes. In Thailand zijn Phra Bhum Jowthee en Guardian Spirits of the Land de bekendste hemelse schepsels.

Aandachtspunten (wist je dat…)

Bovendien is het belangrijk om de geesten goed te verzorgen. Daarom zie je vaak dat geestenhuisjes worden voorzien van wierook, versieringen en zelfs eten en drinken.

Ook de plaatsing van het huisje is belangrijk. Vaak wordt een geestenhuis geplaatst na een verhuizing. De achterliggende gedachte is dat als de geesten een eigen huis hebben, ze dan niet in het huis van de mensen rondwaren. Belangrijk om te weten: de locatie van een geestenhuis bepalen de inwoners niet zelf. Een priester of een daarvoor opgeleid iemand is hiervoor de aangewezen persoon. Er zijn diverse voorwaarden, waaraan de locatie dient te voldoen. Zelfs de datum en de stand van de maan zijn van essentieel belang bij het moment van plaatsing.

Na de vaststelling van de locatie, wordt de bouw in gang gezet. Ook hierbij moet worden voldaan aan diverse specificaties, zoals de positionering van de palen, waarop het huis komt te staan. De bouw en de plaatsing worden gedaan tijdens een officiële ceremonie.

Wil je graag de Thaise stijl in je omgeving creëren en misschien zelf ook de geesten vereren? Dan mag een geestenhuis in je huis of tuin niet ontbreken. De Sfeerbrenger heeft een mooie verzameling authentieke geestenhuisjes die rechtstreeks vanuit Thailand worden geïmporteerd.

Bekijk het assortiment