Kip porselein kopen

Kip porselein kopen? De Sfeerbrenger heeft verschillende porseleinen kippen in het assortiment. Waarom vind je een dergelijk object in een webshop waar decoratieve artikelen de boventoon voeren?

Porselein heeft van oudsher een luxe uitstraling. Het is een vorm van keramiek. Wat veel mensen niet weten is dat het een combinatie is van klei (kaolien), kwarts en veldspaat. Dit wordt vervolgens gebakken op een zeer hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat een hoogwaardig en stijlvol object dat veelal wordt gebruikt voor serviesgoed, maar ook voor kunstobjecten en bijvoorbeeld decoratieve woonaccessoires.

In de webshop zijn veelal decoratieve objecten te vinden uit het verre oosten. Porselein is van oorsprong een Chinese uitvinding. De kwaliteit is hoog en is in veel gevallen zelfs ovenvast en ook kleurvast. Dat maakt dit materiaal tot een zeer populaire keuze in vele huishoudens.

Kip als decoratief object

De kip is erg populair in de decoratie van een woning of tuin. Het heeft iets ontwapenends, het is kleurrijk en het heeft vanzelfsprekend een sterke link met de natuur en de authentieke keuken.

Zoals aangegeven, porselein heeft een sterke link met het zuidoosten van Azië. Geloof het of niet, dat geldt ook voor de kip. Onderzoek wijst namelijk uit dat de kip al circa 10.000 jaar geleden leefde in China. Dat blijft uit fossiele resten die zijn gevonden.

Kip is populair

De kip is populair vanwege de productie van eieren, het vlees van de kip dat in vele landen op het menu staat en bovendien is een kip een toegankelijk dier dat zowel als huisdier, op een kinderboerderij als in fokkerijen veel gezien wordt.

Tot slot is goed om te weten dat de kip wordt gezien als een intelligent dier, maar wordt niet als heilig gezien in een bepaald geloof. Dat maakt kippenvlees tot een populair gerecht in alle uithoeken van de wereld.

Porseleinen kip als woondecoratie

Kijkend naar het voorgaande is een porseleinen kip een uitermate geschikte woonaccessoire. Het past in vele stijlen, binnen en buiten en door de grote variatie in kleuren is het gemakkelijk inpasbaar in vele stijlen.

Naar: woonaccessoires