Yoga beoefenen

yoga beoefenen benodigdheden

Yoga beoefenen, het is immens populair. Het wordt gedaan door veel meer mensen dan je zou denken. Vraag het maar eens in je omgeving en je zult versteld staan. De behoefte aan yoga lijkt te groeien in de tegenwoordige tijd, waarin veel mensen hun leven als druk, zwaar en vol ervaren.

Zwaar hoeft niet te betekenen dat je veel fysieke werkzaamheden uitvoert. Ook lange dagen zeer geconcentreerd bezig zijn of onder grote werkdruk presteren kan als intensief worden ervaren. Hoe dan ook, yoga kan een enorme bijdrage leveren aan een stuk ontspanning van lichaam en geest. Ook wordt het ingezet voor stressbeheersing, het optimaliseren van het zelfbewustzijn, fysiek gezonder te worden (krachtiger, fitter, leniger) of gewoon om lekkerder in je vel te zitten.

Er bestaan allerlei vormen van yoga. Voordat je je verdiept in de vormen en technieken is het belangrijk dat je openstaat voor deze aanpak. Voor veel mensen is het nieuw en wanneer je gaat starten met de oefeningen dan zal je merken dat je bewegingen en meditaties gaat doen die in het begin vreemd aan zullen voelen. Dat is een stap die je even moet zetten.

Starten met yoga

Hoe kun je yoga beoefenen:

  1. Start met yoga-lessen bij een coach/school
  2. Bekijk online video’s op open kanalen (YouTube / Vimeo)
  3. Volg een online cursus
  4. Leer/doe yoga van een vriend/vriendin

Tijd reserveren

Een goede yoga-sessie duurt 20-40 minuten. De frequentie (aantal keer per week/maand) of het moment van de dag bepaal je zelf. Het moet passen in je agenda, maar de kans is groot dat je het belang van yoga zo gaat waarderen, dat je je agenda afstemt op je oefeningen.

Benodigdheden voor yoga beoefenen

Wat heb je eigenlijk nodig om yoga oefeningen te kunnen doen? Niet veel, dat is een enorm voordeel. Waar veel sporten, hobby’s en ontspanningsmomenten best prijzig kunnen zijn, heb je voor yoga geen hoge kosten. Het belangrijkste dat je nodig hebt is een yogakussen, ook wel een meditatiekussen genoemd. Voor de wat intensievere oefeningen is een yogamat of rolmatras het fijnste.

Bekijk yogakussens / meditatiekussens

Bekijk yogamatten / rolmatrassen