Geestenhuis Dubbeldak Goud

346.50

In Thailand plaatsen ze dit buiten. Dit om de geesten een eigen huis te geven. Lees het doel en gebruik van het geestenhuis/spirithouse onderaan de pagina. Decoratief in een hal, grote praktijk of in de tuin.

We hebben ze in alle maten en uitvoeringen zoek je een bijzondere maat of uitvoering neem contact met ons op en wij brengen het mee voor je.

Totale hoogte: 130-150 cm

Op voorraad

Category: SKU: 2600

Beschrijving

Geestenhuis / Spirithouses / Sam Phra Phum

Overal kom je deze geestenhuisjes tegen in Thailand, gemaakt in verschillende maten, kleuren en uit diverse materialen. Maar waar gaat het in feite over?  In het boeddhisme, bestond het animisme (geloof in geesten) die overal te vinden waren en invloed op het leven hadden. Echter toen het boeddhisme zich naar zuid-oost Azië verspreidde, heeft het animisme zich vermengd met het boeddhisme en dat uit zich onder meer in de spirithouses / geestenhuisjes.

In Thailand staat bijna bij iedere woning , bedrijfspand, bijzondere plekken of  resort een Geestenhuis, Spirithouse.

Het huisje biedt een redelijk onderkomen aan de goede en slechte geesten die daardoor buiten blijven en niet in huis komen. Volgens de overleving zouden de geesten pietluttig, kwaad,  ondeugend en rampzalig zijn als ze niet met het nodige respect behandeld worden

Door geesten gunstig te stemmen kun je ze wierook, eten, drinken en bloemen offeren, zodat de geesten zich prettig gaan voelen in hun nieuwe geestenhuis/spirithouse.

Op deze manier hoop je dat de geesten niet naar binnen komen, je met rust laten en dat ongelukken worden  voorkomen.
De Thai houdt rekening met de plek waar het komt te staan. De beste plek is aan de oostelijke of zuidelijke kant van de eigen woning, resort, winkel etc.,  zodat het geestenhuis/spirithouse nooit in de schaduw van de woning staat.

Plaats het voor 11.00 uur `s morgens zodat de geesten rond het middaguur rustig kunnen eten.

Bij de geestenhuisjes zijn vaak porseleinen figuren en symbolen aangebracht, zoals olifantjes, kippen. Opa , oma, een nar en  attributen om wierookstokjes in te zetten en natuurlijk vaasjes voor bloemen. Sommigen gebruiken de geesteshuisjes als bescherming voor hun huis, anderen gebruiken ze om diverse rituelen te kunnen uitvoeren. Ook worden de geestenhuisjes gebruikt om de (persoonlijke) rijstvelden te beschermen of andere landbouwgebieden. Er zijn nog een meer mogelijkheden om de geesteshuisjes te gebruiken.

Naast deze traditie is het geestenhuis een schitterend decoratief stuk. We hebben ze in alle maten en uitvoeringen zoek je een bijzondere maat of uitvoering neem contact met ons op en wij brengen het mee voor je.

Extra informatie

Kleur

Goud

Materiaal

Steen

Locatie

Binnen, Buiten

Totale hoogte

150 cm

Afmetingen huisje

33 x 23 x 56 cm

Afmetingen plaat

64 x 46 x 14 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geestenhuis Dubbeldak Goud” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *